Dopdagen är en viktig dag för många och därför vill man förstås ge bort en riktigt bra doppresent när man är bjuden på dop. Förr i tiden gav man i stort sett bara bort minnessaker som doppresent, men idag är det nästan bara nära släktingar och riktigt nära vänner som gör det.

Nu ska vi på billigapresenter.com ge dig några fina tips på både minnessaker och andra presenter som passar bra på dopet.

Minnessaker

Den klassiska doppresenten är den lilla mässingsbruken för den första tappade tanden eller den första avklippta hårlocken. Det finns även små armband och halsband som barnet kan bära när han eller hon blir lite äldre. Fina fotoramar är också populära, eller varför inte ge bort en tandborsthållare i mässing eller nysilver med barnets namn och dopdatum ingraverat?

Pedagogiska leksaker

Det har blivit allt vanligare att ge bort pedagogiska leksaker som bidrar till det lilla dopbarnets utveckling, till exempel en gåstol som barnet kan sitta i när det är dags att lära sig att gå eller ett babygym som utvecklar barnets motorik. Andra leksaker som annars passar bra som doppresent är nallebjörnar, träpussel och Duplo.

Babykläder

Små barn växer snabbt och därför passar babykläder och babyskor riktigt bra som doppresent, men tänk på att köpa kläder som är en eller två storlekar för stora så att barnet inte växer ur dem innan kläderna hunnit användas. Om du känner dig osäker på vilken storlek kläderna bör ha kan du alltid köpa ett presentkort från någon barnklädesbutik och låta föräldrarna köpa kläderna istället.